Американски колеж Аркус стана общински шампион по футбол!

Футболистите на ЧПГ „АК – Аркус“ станаха общински първенец по футбол на ученическите игри – 2015, за VІІІ-Х клас. Във финала те пречупиха с 2:1 състава на ЕГ „Проф. Асен Златаров“ и ще защитават честта на старата столица на областно ниво. Двата отбора по убедителен начин бяха стигнали до финала, игран на 1 декември в Леденик.

Първата част бе за момчетата от Езикова гимназия, които по-често атакуваха и опитваха удари към противниковата врата. С техниката си се отличи Мартин Нацкин, който трудно бе спиран от бранителите. Колежаните действаха прибрано в защита, където спокойно действаше Иван Петров, а в атака разчитаха на Георги Павлов и Антъни Иванов.

Крайно интересна бе играта след почивката, когато двата тима предложиха двуостър футбол. Хубав удар на Айлин Хюсеинов от ЕГ мина до гредата, а за „Аркус“ Булат Германов излъга трима бранители, но не успя да нанесе завършващ удар.

В 53-ата минута реферът Александър Апостолов свири дузпа за Езикова гимназия, но вратарят Костадин Казаков спаси удара на Тодор Хаджиев от бялата точка. Това окрили възпитаниците на Николай Борисов от Американския колеж, които решиха мача с два куриозни гола на своя таран Георги Павлов, дошли от далечни удари от фаул. В 56-ата минута той изсипа топката чак от центъра и вратарят не успя да я спре – 1:0. Само след две минути Георги Павлов повтори упражнението, този път отляво, и отново през ръцете на вратаря топката влезе за 2:0. С по два гола и в трите мача Павлов стана голмайстор на тима си в общинските финали.

До края тимът на Езикова гимназия не се предаде и атакуваше усилено, като минута преди края успя да намали резултата чрез Александър Митев за 2:1, но колежаните удържаха аванса си, а след последния сигнал се втурнаха да ликуват към горещо подкрепящата ги агитка от „Аркус“.

Купата бе връчена на капитана на тима Георги Павлов от спортния експерт в Община В. Търново Йордан Дурчев.