Еньовден – повод за празнична равносметка

 

На своя патронен празник – Еньовден, екипът на ЧПГ „АК-Аркус“ ЕООД отбелязва една изключително успешна учебна година с особени поводи за радост и гордост. Въпреки тежестта на задачата да се работи в условията на пандемия постигнатите образователни резултати са впечатляващи. Ето и някои от тях: Маргарита Караиванова от ХІа клас стана лауреат на Националното многоезично състезание в категория английски и немски език; Денислав Бончев от ХІб клас се оказа единственият ученик в областта, класиран за участие в националните кръгове на олимпиадите по физика и астрономия; трима колежани достигнаха до националните кръгове на олимпиадите по английски и руски език.  

Въпреки несигурната обстановка и очакваната икономическа криза ЧПГ „АК-Аркус“ ЕООД осъществи една много успешна кампания по прием на ученици след VІІ клас, като отчете устойчивост и дори повишаване на интереса към училището. За това допринасят множество фактори. Държавното финансиране направи таксите в частната гимназия достъпни и се увеличи значително броят на безплатно обучаващите се ученици. Високото качество на предлаганата от институцията образователна услуга, съчетано с многообразните профили, от които учениците могат да избират, също допринася за трайния интерес през годините.

 На финала на тази трудна учебна година ЧПГ „АК-Аркус“ ЕООД за пореден път доказа своето лидерско място в системата на средното образование в България  чрез постигнатите блестящи резултати от випуск 2020 на държавните зрелостни изпити. С успеха си на матурата по български език и литература колежаните станаха пети в страната, а средният успех от двата ДЗИ – отличен (5.53), ги постави за поредна година на първото място в областта. 70% от нашите зрелостници са получили отлични оценки и на двата държавни зрелостни изпита. Три са пълните шестици - на Магдалена Томова, Вилиан Попов и Кристиян Илиев. За да зарадва своите абитуриенти, колежът организира тържествена церемония по дипломирането, която ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки на 25.06.2020 г. в парк „Асеневци“.